Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Huurteisen Petunia

Virallinen nimi: Huurteisen Petunia

Laji & väri: Susi, ruskean-kellertävä Ikääntyminen >>

Kutsumanimi: Niia

Säkäkorkeus: n. 138cm (ei varmistettu) Hoitaja: Ellen

Sukupuoli: Narttu

Syntymäaika: 30.12.2012 - 9v Omistaja: Zaaga / Huurteinen

Luonne

Niia on jokseenkin arka ja alistuvainen susi. Se on aina varuillaan ja tarkkailee ympäristöään tarkkaan, eikä jätä mitään koloa tarkistamatta mörköjen varalta. Niia ei ole erityisen nokkela susi, se on aikalailla päästään hidas ja tajuaa asiat muita paljon myöhemmin. Narttu myös hermostuu helposti, ja esimerkiksi suuressa joukossa (niin eläin- kuin ihmisjoukossa) oleminen saa sen hermostumaan nopeasti ja luimistamaan korviaan. Hermostuneena Niia ei ole agressiivinen, mutta se menettää keskittymiskykynsä ja tarkkailee vain ympäristöään hermostuneesti. Rauhoittava puhe ja hoitajan luottamus saavat sen usein rauhoittumaan.

Niia on varsin jäykkä ja sen täytyy venytellä ja lämmitellä kunnolla ennen ravailua, hyppimistä tai laukkailua. Tämänkin jälkeen Niia on aika jäykkä, se liikkuu hitaasti mutta varmasti. Kunnon pohkeet ja maiskuttelut saavat sen usein kuitenkin liikkeelle nopeasti ja kunhan narttu on vain saanut jujun jutusta, se lähtee menemään kunnolla. Ratsastamisesta Niia nauttii ja esteet ovat sen lemppareita - niille nartulla onkin potentaalia.

Susi osaa olla hyvinkin sähäkkä, jos sen hermostuneisuus jatkuu pitkään tai jos sitä ärsytetään liikaa. Etenkin jos muut sudet alkavat ärsyttää sitä liikaa, Niia näyttää kyntensä ja murahtelee näille varoitukseksi. Narttu ei kuitenkaan ole hyökkäävä tai käy etenkään ihmisten päälle.

Niia on varsinainen herkkusuu, sille kelpaavat ylijääneet lihanpalat ja marjatkin menevät. Narttu ei niinkään katso mitä se syö - kunhan se tuoksuu vain hyvältä!

Sukutaulu

i. Tuntematon ii. Tuntematon
ie. Tuntematon
e. Tuntematon ei. Tuntematon
ee. Tuntematon

Jälkeläiset ja kasvatus

Ei jälkeläisiä. 

Ei ole tehty vielä jalostustarkastusta.

Terveys

Odottaa eläinlääkärin tarkastusta.

Tavarat

  

Niialle hankitaan enimmiseen vihreitä ja ruskeita tavaroita.

Hoitajan ostamaa

 

Huomioitavaa

Ratsastaessa:

  • Esteille suojat.
  • Saattaa innostua esteistä liikaa ja lähteä menemään lujaa, jos ratsastaja ei anna tarpeeksi pidätteitä.
  • Maastossa mieluiten aina kaverin kanssa.

 Hoitaessa:

  • Hoitaessa mielellään kiinni, ei kuitenkaan pakollista. Voi hoitaa joko käytävällä tai karsinassa. 
  • Tarhassa riimun voi jättää päälle, se helpottaa tarhasta hakemista.
  • Niialla on sen verran paksu turkki, että kylmälläkään ilmalla loimea sisällä ei tarvitse, sateella voi laittaa sadeloimen ja yli -15 pakkasilla pitää olla toppaloimi.

Niialle etsitään sitä rohkaisevaa hoitajaa, joka on valmis rakentamaan luottamussuhdetta sen kanssa jopa pitkänkin aikaa. Myös kiinnostus esteille olisi plussaa, sillä Niialla on niille potentaalia ja innostusta.

Päiväkirja

Tästä Niian päiväkirjaan →

Joulu on taas! 16.1.2015 "Lumi narskui tallikenkieni alla, kun kävelin hiljaista katua eteenpäin. Katulamput loistivat ja syvemmällä kaupungissa niihin oli kiinnitetty hopeisia jouluvaloja, kuten myös kerrostalojen parvekkeelle. Koko kaupunki oli täynnä hässäkkää, mutta nyt ilmassa tuntui leijuvan joulumieli.
Huurteiseen vievällä syrjäisemmällä kadulla ei kuitenkaan ollut sellaista hässäkkää, vaan aamupäivän hiljaisuus. Se sopi minulle paremmin kuin hyvin. Ei ollut vielä jouluaatto, vaan aatonaatto, mutta jouluaatoksi lähtisimme mummolaan, enkä ehtisi käydä Huurteisessa. Halusin käydä vielä Niian luona ennen joulua. Ties vaikka siellä olisi pikkujoulut?.." - Ellen

Jatka lukemista foorumilla! 

Kilpailukalenteri

Ei ole vielä kilpaillut.


Eläimen kuva: Ucumari lisenssi

 

Tämä talli on virtuaalitalli. / This is a sim-game stable.

©2019 Huurteinen - suntuubi.com