Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Huurteisen Lieko

Virallinen nimi: Huurteisen Lieko

Laji & väri: Susi, musta Ikääntyminen >>

Kutsumanimi: Leksu

Säkäkorkeus: n. 141cm (ei varmistettu) Hoitaja: Taru

Sukupuoli: Uros

Syntymäaika: 5.8.2013 - 6v Omistaja: Zaaga / Huurteinen

Luonne

Lieko, Huurteisen yksi ensimmäisistä susista, on leppoisa, rauhallinen ja ystävällinen nuori uros. Leksuksi kutsuttua sutta voisi melkeinpä sanoa yhdeksi tallin suosituimmasta susista - eikä ihmekkään. Miellyttävä ja yhteistyöläinen luonne vetää monia puoleensa. Leksu on usein täysin huoleton ja se jättää turhat rähinät ja muut sellaiset syrjään; pentujen leikkiessä äänekkäästi Lieko nukkuu leppoisasti vieressä.

Tekemisissään uros on huolellinen, se pitää huolen että sen nukkumapeti on siisti ja kaikki ruoat on varmasti syöty kupista. Myös ratsastaessa tämä puoli tulee esiin, sillä Lieko katsoo tarkasti että sen askeleet menevät tasasisesti ja että hyppy alkaa varmasti oikeasta kohdasta. Leksu on myös varsin nokkela, ja se tajuaa esim. ratsastustunnilla nopeasti annetut tehtävät ja uusia asioita opettaessa uros on myös innokas niitä oppimaan.

Lieko on helppo hoitaa ja varustaa - se ei näyki, pure tai töni. Uros on tottunut aloittelijoihin ja voisi sanoa sen omalta osaltaan myös opettavan hyvin hoitajaansa ja ratsastajiaan. Ratsastaessa uros on luotettava, oppimishaluinen ja kuuntelee ratsastajaansa. Voisi sanoa, että Leksun melkeinpä ainoa huono puoli tulee esiin kuitenkin tällöin. Uros on nimittäin kiirehtivä, otettaessa ohjia käteen Lieko olisi mielelllään jo menossa ja se yrittääkin kiihdyttää vauhtiaan, mutta jos ratsastaja osaa antaa oikeat avut ja pidätteet, uros pysyy kyllä oikeassa askellajissa. Nokkelana uros tajuaa myös nopeasti, milloin kohta aletaan laukkaamaan tai ravailemaan, jolloin Leksu alkaa kiihdyttämään.

Liekon voisi sanoa olevan Huurteisen lapsirakkain susi - tai ylipäätään lapsirakkain olento koko Huurteisessa! Uros tarjoaa päätään silitettäväksi ja läähättää tyytyväisenä, painen päätään vasten silittäjää. Tämä ominaisuus tekee siitä erinomaisen ratsun lapsille ja nuorille, mutta toki Leksu pitää myös vanhemmistakin ihmisistä.

Sukutaulu

i. Tuntematon ii. Tuntematon
ie. Tuntematon
e. Tuntematon ei. Tuntematon
ee. Tuntematon

Jälkeläiset ja kasvatus

Ei jälkeläisiä. 

Ei ole tehty vielä jalostustarkastusta.

Terveys

Odottaa eläinlääkärin tarkastusta.

Tavarat

     

Liekolle hankitaan enimmiseen sinisiä tavaroita.

Huomioitavaa

Ratsastaessa:

  • Liekon kiirehtimisen takia sille tulee antaa tarpeeksi pidätteitä ja avut pitävät olla selkeät.
  • Etujalkoihin tulee laittaa suojat.

 Hoitaessa:

  • Voi hoitaa karsinassa siten, että sitä pidetään vapaana.
  • Yli -15 pakkasella toppaloimi päälle ulkona, sateella sadeloimi.
  • Riimu pois laitumella.

Liekolle etsitään melkeinpä minkälaista hoitajaa tahansa - uros kun sopii melkeinpä minkälaiselle ihmiselle tahansa hoidokiksi. Se on rauhallinen ja päättäväinen, ja tahtoo oppia uutta. Entistä susikokemusta ei siis tarvita, sillä Leksun kanssa sitä saa runsaasti! :)

Päiväkirja

Tästä Leksun päiväkirjaan →

Liekon päiväkirja on vielä tyhjä.

Kilpailukalenteri

Ei ole vielä kilpaillut.


Eläimen kuva: Dark_muse lisenssi

 

Tämä talli on virtuaalitalli. / This is a sim-game stable.

©2019 Huurteinen - suntuubi.com