Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Esittely

Huurteinen on vuoden 2014 alkutaipaleilla valmistautunut susikennel. Täysin uusia rakennukset eivät tosin ole, ne on rakennettu vanhojen talojen perustuksille mutta muokattu aina lattiasta sisustuksiin saakka uudenaikaisemmiksi. Myös korkein aidoin varustettuja aitauksia susille on lisätty paljon ympäri tallialuetta. Hoitajat ja muut ratsastajat saavat nauttia myös upeista maastopoluista järvien rannoilla ja havumetsien siimeksissä.

Tallin esittely

  

Huurteisessa on yksi iso, keltainen ja suuri päärakennus, tämän alakerta toimii yleisenä alueena, hoitajien kaappien paikkana ja keittiönä, yläkerta on kokonaan tallin omistajan Janen asuntoa - sinne ei siis ole tuleminen ellei erityistä asiaa ole vietävänä. Huurteisella on myös kaksi punaista mustin katoin kirjomaa majoitusrakennusta, jossa hoitajat voivat tilapäisesti asua vaikkapa kesäloman ajan, ja jotka toimivat myös leiriläisten majoitusasuntoina. Majoitusrakennuksista toinen on pojille, toinen tytöille. Rakennukset sisältävät viisi 4-3 hengen huonetta (sisältävät vessan & suihkun) sekä yhteisen keittiö- ja olohuonetilan.

Tallialueella on yksi iso valkea tallirakennus, jossa sijaitsee 20 isoa ja tilavaa karsinaa susille. Karsinoissa on laajat ruoka- ja automaattiset vesikupit sekä näköyhteydet sekä ulos että viereisiin karsinoihin. Karsinat ovat turvallisia susille ja niissä on sivuun iu'utettava ovi. Karsinoiden ovissa on susien nimikyltit, jossa lukee suden kokonimi, lempinimi, syntymäikä, omistaja ja hoitaja. Päätallissa on myös varustehuone, ruokintahuone (ns. "rehula"), pesuhuone sekä pieni toimisto, jossa säilytetään useimpia papereita ja muita tärkeitä asioita. Lisäksi Huurteisella on myös yksi valkeaseinäinen pihattorakennus, jossa on kolme suurta karsinaa ja pihattoaitausta kolmelle sudelle - nämä pihattokarsinat toimivat yleensä karsinoina tiineenä oleville narttususille, sairaille yksilöille tai vaihtoehtoisesti yksityisten omistajien susille.

  

Huurteisen susitallille valmistui myös 2014 kesän aikana suuri maneesi hiekkakentän lisäksi - molemmat ratsastustiloista ovat hiekkapohjaisia. Hiekkakentän vieressä on valkoinen katsomorakennus ja samassa yhteydessä tallin pieni, valkoinen varasto esimerkiksi esteille, ylimääräisille lapioille ja muille sellaisille. Maneesissakin löytyy katsomo ja pieni varasto, jossa on maneesissa käytettävät esteet ja muut tavarat.

Kartta tallialueesta

Aitaukset

  

Aitauksia Huurteisen susitallilla on yhteensä tällä hetkellä 3, kaksi suurta pääaitausta erikseen uroksille ja nartuille sekä pieni pentuaitaus, jossa pennut ja emo saavat viettää aikaansa ennenkuin ne siirtyvät muiden susien luokse suuriin aitauksiin. Molemmat suurista aitauksista sisältävät suuret vesikulhot, joissa on tarjolla kokoajan raikasta vettä. Aitauksista osa on myös metsikköä, joten susilla on paljon tutkittavaa eikä aitauksissa varmasti tule tylsää. Lisäksi isoissa aitauksissa on myös suojarakennukset kovan sateen, kylmyyden tai myrskyn varalta.

Kolmas, pentuaitaus on nimensä mukaisessa käytössä. Aitaus on tilava ja suojaisa ja se sijaitsee rauhallisessa paikassa. Tässä aitauksessa emo pentuineen viettää aikaa, kunnes ne siirretään muiden susien kanssa isompiin aitauksiin. Aitauksen vieressä on pieni rakennus, jonne sudet voivat epämielyisällä säällä mennä lämmittelemään ja jossa löytyy susien ruoka-astia. Vesikulho löytyy ulkoa itse aitauksessa.

Lähiympäristö

   

Huurteisen sijainti Suomen Lapissa tuo myös mukanaan upeita maisemia - jylhiä tuntureita, suuria järviä ja hiljaisia havumetsiä. Tallilta lähtee yksi iso reitti, josta risteilee monia maastopolkuja jotka ovat vain ja ainoastaan Huurteisen käytössä. Maastoon saa lähteä itsekseen, mutta jos tahtoo mennä uittamaan suttaan kesällä, tästä tulee kysyä tallin omistajalta Janelta lupaa. Tai pikemminkin voit vain huikkaista, että lähdet uittamaan hoidokkiasi, saat luultavammin pikaisen myöntävän vastauksen. Maaston lähtiessä tulee olla kännykkä mukana, jotta voit hätätapauksessa soittaa apua. Mielummin maastoon kannattaa lähteä kaverin kanssa, mutta tämä ei ole pakollista.

Maastopoluista yksi vie suurelle järvelle, jota Tammijärveksi kutsutaan - kesäisin tämän järven ranta on suosittu uittamispaikka. Tämä reitti on nimeltään Tammijärven reitti, ja kenties yksi suosituimmista reiteistä Huurteisessa. Järven rannalla on myös saunomistilat ja laituri.

Talli on melko kaukana kaupungin melskeistä ja lähin suuri kaupunki sijaitsee noin 60km päässä. Melko lähellä Huurteista, noin 8km päässä on kuitenkin Tammilahti, joka on alle 300 asukkaan asuttama pieni kaupunki/kylä. Huolimatta pienestä koostaan Tammilahdessa on kuitenkin suuri ruokakauppa, apteekki, koulu, kirjasto ja muita tärkeitä kauppoja ja liikkeitä. Kauempana etelässä sijaitsee myös ikivanha leirikeskus Haapala, joka on nykyäänkin leirikeskuksena - siellä järjestetään silloin tällöin kesäleirejä nuorille. Hopeajärven seuduilla ei muita erikoisuuksia sitten olekkaan, siellä täällä tunturien lakeja peittävät syrjäiset tontit, joissain näkyy porotiloja ja joissain suuria viljeltyjä peltoja. Metsästys ja kalastus ovat suosittuja harrastuksia, melkeinpä elinkeinojakin Hopeajärvellä - jotkut ihmiset päättävät elää kuin vanhaantapaan ja muuttavat syrjäiselle seudulle eläen ilman sähköjä ja keräten ruokansa niin kalastamalla, metsästämällä kuin keräilemälläkin.

Tammijärvestä eteläänpäin mentäessä tulee vastaan ylöspäin loivenevaa maastoa - Halla. Tämä tunturi on yksi Suomen korkeimmista ja mahtavimmista tuntureista, ja sen luomista upeista maisemista ja harrastusmahdollisuuksista saavat nauttia Hopeajärven asukkaat. Tunturi Halla on suosittu vaellus- ja retkeilykohde ja myöskin Huurteisesta käsin järjestetään vaellusretkiä sen rinteille.

Huurteinen sijoittuu täysin kuvitellulle alueelle - mikään näistä paikoista ei siis oikesti sijaitse Suomen Lapissa ja paikkojenkin nimet ovat vain hutaisemalla keksityt. 

Lähiympäristökartta

Huurteisen sudet

Kuten mainittu, Huurteisen sudet ovat normaalia susia isompia ja vahvempia. Mutta kuinka isoja oikeastaan? Ja miten muuten ne eroavat normaaleista susista?

Huurteisen sudet ovat noin 140cm säkäkorkeudeltaan, tarkoittaen että ne olisivat korvien päästä maahan mitattuina noin 160cm - vaihtelua kuitenkin riittää paljon. Susien koko on oiva ratsastamiseen ja hoitamiseen, ja ne muistuttavatkin kooltaan helposti keskikokoista ponia. Paino näillä susilla on noin 80-90kg, joskus jopa 100kg, riippuen tottakai myös suden lihaksiston painosta, koosta ja sukupuolesta. Jalat ovat voimakkaat ja pitkät, selkä pitkä ja kaula vahva.

Sudet täällä Huurteisessa muistuttavat käyttäytymiseltään melkeinpä enemmän hevosia kuin koiria - ne kulkevat samallaa tavoin riimussa, eivätkä koirien tapaan kulje kuin kaulapannassa ja hihnassa kävelyttäessä. Niiden liikkeet ovat myös tarkat, laukka hevosmainen ja hypyt suuria ja nekin hieman hevosmaisia.

Vaikka sudet ovat jalostettuja, niillä on yhä koira- ja susimaisia piirteitä. Ne voivat esim. lähetä jäniksen perään maastossa, mutta tälläisiä huonoja piirteitä on kyllä kitketty susilta pois. Niiden normaaliin luontoon ja käyttäytymiseen tulee kuitenkin mukautua. Jokainen susi Huurteisessa totutetaan myös muihin eläimiin ja näin ollen hevosenkin kanssa yhteiselo voisi sujua varsin hyvin - riippuen tottakai hevosen ja suden luonteista.


Sivun (+ henkilökunnan) koristekuvat: nosha - equine practice - clevergrrl - jimmedia - martie swart - leah starbuck - owen benson - mtsofan - mmeiser2 - miikajom - ninara - smerikal - damian bere lisenssi 1 lisenssi 2 lisenssi 3 lisenssi 4

 

Tämä talli on virtuaalitalli. / This is a sim-game stable.

©2019 Huurteinen - suntuubi.com